Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره ملی فرهنگ اقوام، مرور هویت هایی در دل تاریخ است و امروز رنگین کمانی از فرهنگ ها در دیار کهن لرستان به نمایش گذاشته شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، فرهنگ هر کشور گویای هویت و تمدن مردمان گذشته هر سرزمین است، فرهنگی که گاه قدمت آن به صدها سال پیش برمی گردد و هنوز هم با افتخار در میان همان اقوام دست به دست و نسل به نسل می چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران سرزمینی سرشار از فرهنگ های اقوامی است که هر کدامشان گویای هزاران حرف نگفته است، فرهنگ هایی که جلوه هایی ناب از هر گوشه ایران را نشان می دهند.

اگرچه به مرور زمان طی این سالها، بسیاری از آداب و رسوم و فرهنگها دستخوش تغییراتی قرار گرفته اند اما امروز حفاظت و حراست از این آداب و بیان و مرور آنها، اقدامی است که می تواند از فراموش شدن این فرهنگ ها جلوگیری نماید.

در همین راستا پنجمین جشنواره ملی فرهنگ اقوام به میزبانی استان لرستان با حضور ۳۰ استان در مجموعه تاریخی قلعه فلک الافلاک از امروز برپا شده تا با حضور استانهای مختلف، فرهنگ هایی از جمله آئین موسیقی، غذا و صنایع دستی در معرض دید علاقمندان قرار گیرد.

رنگین کمان فرهنگ ها در جشنواره ملی فرهنگ اقوام

فرهاد زیویار استاندار لرستان در مراسم افتتاح این جشنواره، اظهار داشت: فرهنگ اقوام ایران در واقع رنگین کمانی از فرهنگ اقوام است و فرهنگ هایی بی نظیر در دل این سرزمین قرار دارد.

وی افزود: هویت فرهنگی ایران با همین آیین ها و فرهنگ ها به همه دنیا معرفی می شود و با برگزاری چنین جشنواره هایی می توان با فرهنگ سایر شهرهای کشور نیز آشنا شد.

استاندار لرستان تصریح کرد: برگزاری جشنواره ملی فرهنگ اقوام می تواند حس شادی و نشاط را در جامعه فراهم نماید و علاوه بر این نیز ظرفیت های مهم گردشگری معرفی شود.

زیویار گفت: گردشگری، یکی از مهمترین ظرفیت های استان محسوب می شود که با فراهم کردن زیر ساخت های لازم می توان شاهد توسعه و شکوفایی در استان بود.

حضور ۳۰ استان در جشنواره ملی فرهنگ اقوام

سید امین قاسمی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در این مراسم اظهار داشت: یکی از اهداف مهم این جشنواره، ایجاد شور و نشاط در جامعه است و این استان با دارا بودن طبیعت بکر و زیبا و ظرفیت های گردشگری در حوزه تاریخی و فرهنگی امروز میزبان پنجمین جشنواره ملی فرهنگ اقدام می باشد.

وی افزود: شیوع کرونا سبب شده بود تا بسیاری از برنامه ها کنسل شود اما پس از دو سال، امروز شاهد برگزاری این جشنواره در استان هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان تصریح کرد: این جشنوراه از امروز تا ۲۲ اردیبهشت ماه در استان برپا بوده و آماده بازدید علاقمندان می باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جشنواره ملی فرهنگ اقوام فرهنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۶۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود

مراسم دیدار با عبدالحسین آذرنگ همراه با رونمایی «رنگین‌کمان تمدن‌ها» برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، دوازدهمین نشست کارگروه تاریخ انجمن ایران‌شناسی، با همکاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به رونمایی از کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها»، تازه‌ترین اثر عبدالحسین آذرنگ، مدیر بخش تاریخ معاصر و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اختصاص یافته است که روز دوشنبه، هفدهم اردیبهشت، ساعت ١١ صبح در تالار امیرالمؤمنینِ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به نشانی میدان شهید باهنر (نیاوران)، خیابان شهید پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه‌راه آجودانیه، شمارۀ ٢١٠ برپا می‌شود.

در این مجلس، کاظم موسوی بجنوردی، غلام‌رضا امیرخانی، کامیار عابدی، علی میرزایی و محمود جعفری دهقی سخنرانی می‌کنند.

در معرفی «رنگین‌کمان تمدن‌ها» که در انتشارات «مروارید» عرضه شده است، می‌خوانیم: «در این کتاب از دریچه نگاه و تحقیق و قلم پژوهشگر خبره و سرشناس، عبدالحسین آذرنگ، با مهم‌ترین تمدن‌های جهان از آغاز تا کنون و نیز با خرده تمدن‌هایی درخور توجه آشنا می‌شویم. مؤلف در پی نشان‌ دادن این نکته است که همه تمدن‌ها، چه آن‌ها که نابود شده‌اند و به‌ ظاهر اثری از دستاوردهایشان دیده نمی‌شود، و چه تمدن‌هایی که هنوز هم می‌توان بازمانده‌هایی از دستاوردهایشان را دید، در تکوین تمدن حاکم بر جهان روزگار ما کم‌ و بیش سهم و تأثیر داشته‌اند. در واقع، ما با رنگین‌کمانی روبه‌رو هستیم که اگر طیف رنگ‌های متنوع آن به‌ درستی شناخته شود، از تلاش‌های انسان‌هایی نقاب برگرفته می‌شود که در عصر خود و با امکانات روزگار خود برای اعتلای سطح، نوع و کیفیت زندگی نقش‌آفرینی کرده‌اند و گاه به کاستی‌ها و قساوت‌ها و سقوط‌ها دامن زده‌اند.

کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها» تألیفی است بسیار روش‌مند و سنجیده که با زبانی روان و بیانی رسا چکیده‌ای از سیر زندگی بشر در طول قرن‌ها را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • درآمد مردم لرستان افزایش یابد/ رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم
  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود