Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، محمدحسن نامی امروز در مراسم رونمایی از سامانه نیازسنجی در سوانح طبیعی که در محل پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد، با بیان اینکه زلزله هم به عنوان بلایا به شمار می‌رود، افزود: اگر بتوانیم پروژه‌هایی را تعریف کنیم که از انرژی گسل‌ها در مسیر خودش بهره ببریم، این بلا تبدیل به نعمت برای ما می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مراکزی چون پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و مرکز لرزه‌نگاری کشوری را از ظرفیت‌های علمی کشور در این حوزه دانست و گفت: محققان این مراکز می‌توانند پروژه‌های زیادی در این زمینه‌ها طراحی کنند؛ زیرا ظرفیت ما در جمهوری اسلامی ایران در پژوهشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی بالاست و می‌توانند در زمینه ارائه اطلاعات به سایر کشورها نیز پیشقدم باشند؛ چرا که ما می‌توانیم با کسب اطلاعات لازم و ارائه آن به سایر کشورها پیشقدم بوده و به هاب منطقه در ارائه اطلاعات تبدیل شویم.

نامی با اشاره به سیل اخیر سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: در این رخداد در مدت دو ساعت ۲.۵ میلیمتر بارندگی شد و این میزان بارندگی می‌توانست برای ما نعمت باشد، اگر ما مدیریت منابع آبی داشتیم.

وی آب را یکی از چالش‌های ایران و جهان در آینده دانست و خاطر نشان کرد: آن چیزی که در مدیریت بحران کشور مطرح می‌شود، این است که باید ساز و کاری تعریف کنیم که در ارزیابی خسارات بتوانیم خدمات مناسب و در خور شأن مردم را ارائه دهیم. اگر بتوانیم میزان خسارات را استعلام کنیم، بعد از سوانح طبیعی بسیاری از کارها به خوبی پیش می‌رود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه کشور ما رنگین کمانی از گسل‌هاست، گفت: ما باید توان خود را به کار بگیریم که از این موهبت الهی بهره ببریم.

وی افزود: گسل‌ها خطرناک هستند، اگر بتوانیم از علوم مختلف برای استفاده از انرژی این گسل‌ها استفاده کنیم و پروژه‌های مختلفی در این زمینه تعریف کنیم، بسیاری از ابهامات در خصوص چنین سوانح طبیعی رفع می‌شود.

نامی تاکید کرد: لازم است گسل‌های پیوسته‌ای که با سایر کشورهای همسایه به صورت مشترک داریم، مورد بررسی قرار گیرند. زیرا آنها می‌توانند خطراتی را برای کشورمان داشته باشند؛ از این رو ضروری است اطلاعاتی در خصوص این گسل‌ها کسب شود.

وی تصریح کرد: باید از این ظرفیت عظیم که در اختیار کشور ماست، بهره ببریم و به دنبال ایجاد ایمنی و سازه‌های ایمن برویم.

نامی به وضعیت ریزگرد در کشور اشاره کرد و گفت: ۸ کانون ریزگرد در کشورهای عراق، سوریه، عربستان و اردن در اطراف کشور داریم، ولی ۸۵ درصد ریزگردهای ایران از سمت عراق به کشور می‌رسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه امنیت، اقتصاد و رفاه مردم در کنار علم امکان پذیر است، گفت: پژوهش‌های مختلف می‌تواند برای کشور ظرفیت‌سازی کند و همین تحقیقات امکان دسترسی به اطلاعات را فراهم می‌کند که ما می‌توانیم چنین اطلاعاتی را در اختیار کشورهای منطقه قرار دهیم.

نامی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه زلزله‌شناسی می‌تواند در حوزه پیشگیری به خوبی عمل کند، گفت: در این صورت اگر سوانح طبیعی رخ دهد، می‌توانیم قبل از چنین اتفاقاتی ساخت و سازها را محکم و مقاوم پیش ببریم.

منبع: الف

کلیدواژه: سوانح طبیعی گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود

مراسم دیدار با عبدالحسین آذرنگ همراه با رونمایی «رنگین‌کمان تمدن‌ها» برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، دوازدهمین نشست کارگروه تاریخ انجمن ایران‌شناسی، با همکاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به رونمایی از کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها»، تازه‌ترین اثر عبدالحسین آذرنگ، مدیر بخش تاریخ معاصر و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اختصاص یافته است که روز دوشنبه، هفدهم اردیبهشت، ساعت ١١ صبح در تالار امیرالمؤمنینِ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به نشانی میدان شهید باهنر (نیاوران)، خیابان شهید پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه‌راه آجودانیه، شمارۀ ٢١٠ برپا می‌شود.

در این مجلس، کاظم موسوی بجنوردی، غلام‌رضا امیرخانی، کامیار عابدی، علی میرزایی و محمود جعفری دهقی سخنرانی می‌کنند.

در معرفی «رنگین‌کمان تمدن‌ها» که در انتشارات «مروارید» عرضه شده است، می‌خوانیم: «در این کتاب از دریچه نگاه و تحقیق و قلم پژوهشگر خبره و سرشناس، عبدالحسین آذرنگ، با مهم‌ترین تمدن‌های جهان از آغاز تا کنون و نیز با خرده تمدن‌هایی درخور توجه آشنا می‌شویم. مؤلف در پی نشان‌ دادن این نکته است که همه تمدن‌ها، چه آن‌ها که نابود شده‌اند و به‌ ظاهر اثری از دستاوردهایشان دیده نمی‌شود، و چه تمدن‌هایی که هنوز هم می‌توان بازمانده‌هایی از دستاوردهایشان را دید، در تکوین تمدن حاکم بر جهان روزگار ما کم‌ و بیش سهم و تأثیر داشته‌اند. در واقع، ما با رنگین‌کمانی روبه‌رو هستیم که اگر طیف رنگ‌های متنوع آن به‌ درستی شناخته شود، از تلاش‌های انسان‌هایی نقاب برگرفته می‌شود که در عصر خود و با امکانات روزگار خود برای اعتلای سطح، نوع و کیفیت زندگی نقش‌آفرینی کرده‌اند و گاه به کاستی‌ها و قساوت‌ها و سقوط‌ها دامن زده‌اند.

کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها» تألیفی است بسیار روش‌مند و سنجیده که با زبانی روان و بیانی رسا چکیده‌ای از سیر زندگی بشر در طول قرن‌ها را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت های ایلام
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها