Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، مانند کوهی استوار در برابر همه سختی‌ها و کمبود‌ها می‌ایستاد. هر بار که جسم رنجور و صورت آفتاب سوخته اش را می‌دیدم و دست‌های پینه بسته اش را لمس می‌کردم، دل سوزی عجیبی به من دست می‌داد، اما به وجود پدری چون او می‌بالیدم.

پدرم زمین سخت را شخم می‌زد و بذر‌ها را با امید بر روی خاک‌ها می‌پاشید و با شور و شوق فراوان به انتظار محصول آن‌ها می‌نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا پدر نیست اما میراث گران بهایش همچنان سرسبز و خرم است.

 کلنگی خواه از عاشقانه‌های دوران کودکی روایت می کند، روز‌هایی که پا به پای پدر در مزرعه کار می‌کرد و آرزو داشت روزی جا پای او بگذارد.

او اکنون  ۳۹ سال دارد و شور و اشتیاق پدر به کشاورزی آتش عشق او را به این حرفه دو چندان کرده است.

از مسیر جاده عشقی که پدر برایش هموار کرده است می‌گوید: از سال ۹۲ کشاورزی را در زمینی به وسعت ۸ هکتار که یادگار پدرم بود، به طور جدی شروع کردم.

این کشاورز پرتلاش تصریح کرد: سال ۹۶ بود که ایده توسعه و گسترش مزرعه در ذهنم جرقه خورد و درست در همان سال بود که ۴۸ ساعت آب و ۴۰ هکتار زمین دیگر را خریداری کردم.

  کلنگی خواه ادامه داد: در ۳ هکتار از زمین هایم گیاهان دارویی مانند آویشن، مرزنجوش، زوفا و مریم گلی پرورش می‌دهم.

بیشتر بخوانید

رونق کشت گیاهان دارویی درسربیشه گیاهان دارویی را بدون تجویز متخصص مصرف نکنید! خام فروشی گیاهان دارویی در خراسان جنوبی ثمره نبود کارخانجات فرآوری

هرساله یک هکتار از مزرعه این کشاورز سخت کوش به رنگ بنفش درآمده و در آن زعفران کشت می‌شود، اینجا آرامشی از جنس طبیعت حاکم است.

حالا او مزرعه‌ای رنگارنگ در شهرستان سربیشه، ۱۸ کیلومتری روستای درح دارد که به ۲۰ هکتار درخت عناب و ۱۰ هکتار درخت زرشک مزین شده است.

ایده‌ای که روی دست مانده و حمایت نمی‌شود

 کلنگی خواه از فراز و فرود‌های کارش حکایت می‌کند: ۱۴ هکتار از زمین‌های مزرعه زیر کشت گل محمدی است، با اینکه ظرفیت خوبی برای فروش گل‌ها و سایرمحصولات وجود دارد، اما بازار فروش ثابتی نداریم و مجبوریم محصولات را به صورت خام به فروش برسانیم.

او ادامه می‌دهد: جهت بهره وری بهتر از گل محمدی و جلوگیری از خام فروشی، برای احداث کارخانه گلاب گیری  درخواست دادم و از طرف جهاد کشاورزی استان برای دریافت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به پست بانک معرفی شدم، اما به دلیل نبود اعتبارات به در بسته خوردم.

این کشاورز نمونه اظهار کرد: تاکنون صادرات محصول نداشته ام و تنها ۵۰۰ کیلوگرم گل محمدی خشک شده را برای فروش در مغازه‌ای به شهرستان مشهد فرستاده ام.

منتظر باران و بابونه نباش!

 کلنگی خواه، کشاورز زاده‌ای که حالا خودش یک پا کارآفرین است می گوید: هیچ سازمان و اداره‌ای برای توسعه مزرعه به من تسهیلات نداده و حمایت نشده ام.

او ادامه داد: در کنار مزرعه پرورش گیاهان دارویی ۳ استخر پرورش ماهی نیز دارم و سالانه ۳۰ تن ماهی گرمابی و تیلاپیا در آن پرورش می دهم.

در این مزرعه ۳ نفر به صورت ثابت کار می کنند که در زمان برداشت محصولات این تعداد به ۳۰ نفر افزایش می‌یابد.

خراسان جنوبی زرخیز، اما محروم 

اکثر مناطق خراسان جنوبی مستعد کشت گیاهان دارویی، زرشک، عناب، زعفران و گل محمدی است.

ایجاد صنایع تبدیلی و سرمایه گذاری در این زمینه می‌تواند سبب رونق صنعت کشت و فرآوری این محصولات شود.

فرآوری و بسته بندی این محصولات علاوه بر ایجاد اشتغال موجب حفظ سرمایه استان خواهد شد، اما خلأ اصلی در کشت و تولید، خام فروشی است که تیشه به ریشه این اقتصاد پایدار می‌زند.

استفاده مطلوب، منطقی و بهینه از منابع دارو‌های گیاهی و گیاهان دارویی که به لحاظ فناوری بسیار کم هزینه‌تر و ساده‌تر از صنایع دارویی شیمیایی است، می‌تواند ضمن تأمین بخشی از نیاز‌های عمده بهداشتی و درمانی جامعه، از خروج ارز جلوگیری کند و گام مهمی در خود اتکایی کشور باشد.

گزارش از فاطمه آریان پور

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاهان دارویی گلاب گیری کارآفرین گیاهان دارویی گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۲۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش ‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از سازمان انرژی اتمی ایران مقرر شد که نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن بازدید از شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در گفت‌و گو با معاون رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل این شرکت در خصوص زمینه های استفاده از انرژی هسته ای در حوزه گیاهان دارویی از جمله رفع آلودگی های میکروبی، قارچی و کاهش مصرف سم بحث و تبادل نظر کرد.محمدرضا شمس اردکانی که به دعوت پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در راس هیئتی در محل این سازمان حضور یافته بود، ضمن تشکر از این دعوت گفت: امروز علم و دانش در کشور متولی‌هایی دارد که هم‌‏افزایی این مجموعه‌ ها می‏‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌‏های خود را بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) در راستای آماده‌سازی سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در طب سنتی، حفظ میراث مکتوب طب سنتی و تقویت اقتصاد گیاهان دارویی و طب سنتی و توجه به ارتقای تکنیک‏‌های موجود در این حوزه قرار داده است. استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از تکنیک‌‏های مطرح جهانی در رفع آلودگی‌های میکروبی، قارچی و  کاهش مصرف سم در تولید گیاهان دارویی نیز می‌تواند قابل توجه باشد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به بازار جهانی گسترده گیاهان دارویی که به گفته وی در سال ۲۰۵۰ به  حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار کرد: میزان درآمدزایی بازار گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ تقریبا سه برابر درآمد بازار نفت خواهد بود که برای داشتن سهمی از این بازار، باید هم‌‏افزایی سازمانی تقویت شود.

وی در ادامه آمادگی ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری را برای همکاری متقابل اعلام و پیشنهاد کرد: در این راستا تفاهم‏نامه‌‏ای بین ستاد و شرکت، منعقد و در زمینه کاربرد پرتوها در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز مانند آیین‌نامه عطاری‌‏ها و بارانداز گیاهان دارویی با همکاری انجمن‌‏های علمی مربوط، مستندسازی انجام شود.

دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم در راستای فرهنگ‏‌سازی و فواید کاربرد پرتوها در ایجاد اعتماد عمومی تاکید کرد.

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نیز گفت: نقش پرتوها در کیفیت زندگی مردم باید بیش از پیش نمایان باشد زیرا محصولات کشاورزی، مواد غذایی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و صنعت با حضور پرتوها کیفیت بهتری خواهند داشت. با ایجاد سامانه پرتودهی در ابتدا تنها استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی انجام می‌شد اما با توسعه این سامانه‌‎ها و اهمیت کاربرد پرتوها در کشاورزی و سلامت، سند آمایش سرزمینی تدوین شد. در نتیجه این آمایش، ۱۲ منطقه دارای اولویت تولید محصولات کشاوزی از نظر نوع محصول، تناژ تولیدی و قابلیت پرتودهی، انتخاب شده و براساس آن سند راهبردی توسعه محصولات کشاورزی در جهت توسعه صنعت هسته‌‏ای تهیه شد.

وی ادامه داد: کاربرد فناوری هسته‌ای و پرتودهی مواد غذایی یکی از شیوه‌های نوین مؤثر در جهت ارتقای امنیت غذایی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و ... از سالیان گذشته به دنبال استفاده از فناوری هسته‌ای به عنوان راه حلی مناسب و کارآمد برای کمک به امنیت غذایی و مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه، در سراسر جهان بوده و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌­اند.

شیرمردی با اشاره به این‌که استفاده از پرتوها در بخش کشاورزی از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده است، اظهار کرد: با استناد به آمار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۶۰ نوع مواد غذایی برای اهداف مختلف شامل کنترل و مهار جوانه زدن، تاخیر در رسیدن، کاهش میکروارگانیسم‌ها، از بین بردن حشرات، غیرفعال کردن انگل‌ها، جلوگیری از فساد و افزایش زمان ماندگاری و ... پرتودهی می‌شود. در مورد گیاهان دارویی، پرتودهی بر روی ادویه‏ جات، دمنوش و داروهای گیاهی انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی محصولات شرکت مانند هیدروژل پوشش‌‏دهنده زخم، پودربندآورنده خون (همواستات)، سوپرجاذب بهداشتی، سوپرجاذب کشاورزی (مؤثر در کشت دیم و مقابله با خشکسالی)، آفت‌‏زدای و خشک‏‌کن مایکروویو، هیدرومالچ، سامانه پرتودهی با اشعه ایکس (کاربری کشاورزی، بیولوژی و عقیم‌‏سازی حشرات)، سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما و ... پرداخت.

شیرمردی افزود: یکی از مهم‏ترین محصولات شرکت، دستگاه اسانس‌‏گیر صنعتی است که مجهز به سنجه اپتیکی است و علاوه بر تولید اسانس، پایش کیفیت ذرات خروجی از دستگاه را برای افزایش خلوص انجام می‌دهد. اسانس گیاهان دارویی و معطر استخراج ‎شده با امواج مایکروویو به دلیل بهره‌‏گیری از این سنجه‌‏ها دارای خلوص بالا است.

معاون سازمان انرژی اتمی بر درخواست حمایت از ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی در معرفی محصولات و همراهی برای فرهنگ‏سازی سودمندی کاربرد پرتوها در موارد مذکور تاکید کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در پایان جلسه مقرر شد تا از طرف ستاد و شرکت، افرادی به عنوان رابط معرفی شوند تا طی جلسات مستمر، نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی