Web Analytics Made Easy - Statcounter

سوئیسی‌ها نشان دادند که با استفاده از فناوری‌نانو، بی‌نیاز از مواد شیمیایی، می‌توان شکلات‌ها را به‌صورت رنگین‌کمانی رنگ‌آمیزی کرد. این فناوری کمک شایانی به تنوع و زیبایی محصولات صنعت شکلات‌سازی می‌کند.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، تاکنون از فناوری ‌نانو در حوزه‌های مختلف استفاده شده‌است، اکنون نوبت به شکلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکلات قرار است با استفاده از فناوری‌نانو رنگ‌آمیزی شود و دیگر نیازی به استفاده از رنگ‌های شیمیایی نیست.

سال گذشته، قبل از شیوع ویروس کرونا، یکی از گفت‌وگوهایی که معمولا در فضاهای کاری انجام می‌شد، محققان ETH زوریخ را راهی ساخت شکلات‌های رنگی کرد، شکلات‌هایی که بدون هیچ ماده افزودنی شیمیایی رنگ‌آمیزی شدند.

در این پروژه که در ماه دسامبر نتایج آن اعلام شد، دانشمندان از چیزی به نام رنگ ساختاری رونمایی کردند. این گروه نشان دادند که با استفاده از تغییرات ساختاری روی شکلات، رنگ‌های مختلفی را می‌توان روی آن ایجاد نمود، چیزی شبیه به پوست برخی جانداران که به دلیل ساختارهای ویژه‌ای که دارند پرتوهایی با طول ‌موج‌های خاص را پراش می‌دهند.

پژوهشگران هنوز جزئیات این فناوری را منتشر نکرده‌اند، اما آلیسا فیتزگرالد، بنیان‌گذار شرکت آمفیتزگراد (AMFitzgerald) حس خوبی نسبت به این یافته‌ها دارد.

او چنین توضیح می‌دهد که تولید رنگین‌کمان در طبیعت (نظیر بال پروانه‌ها یا پوسته داخل صدف) از طریق الگوهای نانو انجام می‌شود، الگوهایی که به‌صورت خط، حفره و یا صفحه هستند. به گفته محققان برای ساخت شکلات با رنگ رنگین‌کمانی، آنها اقدام به تولید قالب شکلات رنگین‌کمانی کردند که با استفاده از لیتوگرافی پرتو الکترون، سطح این قالب تغییراتی کرده بود به طوری که خطوطی با پهنای ۱۰۰ نانومتر روی سطح ایجاد شده بود. جنس این سطح از سیلیکون یا شیشه است.

پژوهشگران ETH امیدوارند که با روش جدید خود بتوانند شکلات‌ها را در مقیاس انبوه رنگ‌آمیزی کرده و وارد بازار کنند.

فیتزجرالد می‌گوید: «شکلات‌ تنها یک آغاز برای تولید رنگ‌های نانویی است، در این فناوری با ترکیب نانوساخت و میکروساخت می‌توان مواد غیرمعمول نظیر مواد غذایی، پارچه، کاغذ و پلاستیک را رنگ‌آمیزی کرد و در نهایت، محصولات بسیار هیجان‌انگیز وارد بازار نمود. این نوع رنگ‌آمیزی می‌تواند موجب بهبود یا تقویت محصولات نیز شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شکلات نانو ساختار پژوهشگران فناوری نانو رنگین کمانی رنگ آمیزی شکلات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۴۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود

مراسم دیدار با عبدالحسین آذرنگ همراه با رونمایی «رنگین‌کمان تمدن‌ها» برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، دوازدهمین نشست کارگروه تاریخ انجمن ایران‌شناسی، با همکاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به رونمایی از کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها»، تازه‌ترین اثر عبدالحسین آذرنگ، مدیر بخش تاریخ معاصر و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اختصاص یافته است که روز دوشنبه، هفدهم اردیبهشت، ساعت ١١ صبح در تالار امیرالمؤمنینِ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به نشانی میدان شهید باهنر (نیاوران)، خیابان شهید پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه‌راه آجودانیه، شمارۀ ٢١٠ برپا می‌شود.

در این مجلس، کاظم موسوی بجنوردی، غلام‌رضا امیرخانی، کامیار عابدی، علی میرزایی و محمود جعفری دهقی سخنرانی می‌کنند.

در معرفی «رنگین‌کمان تمدن‌ها» که در انتشارات «مروارید» عرضه شده است، می‌خوانیم: «در این کتاب از دریچه نگاه و تحقیق و قلم پژوهشگر خبره و سرشناس، عبدالحسین آذرنگ، با مهم‌ترین تمدن‌های جهان از آغاز تا کنون و نیز با خرده تمدن‌هایی درخور توجه آشنا می‌شویم. مؤلف در پی نشان‌ دادن این نکته است که همه تمدن‌ها، چه آن‌ها که نابود شده‌اند و به‌ ظاهر اثری از دستاوردهایشان دیده نمی‌شود، و چه تمدن‌هایی که هنوز هم می‌توان بازمانده‌هایی از دستاوردهایشان را دید، در تکوین تمدن حاکم بر جهان روزگار ما کم‌ و بیش سهم و تأثیر داشته‌اند. در واقع، ما با رنگین‌کمانی روبه‌رو هستیم که اگر طیف رنگ‌های متنوع آن به‌ درستی شناخته شود، از تلاش‌های انسان‌هایی نقاب برگرفته می‌شود که در عصر خود و با امکانات روزگار خود برای اعتلای سطح، نوع و کیفیت زندگی نقش‌آفرینی کرده‌اند و گاه به کاستی‌ها و قساوت‌ها و سقوط‌ها دامن زده‌اند.

کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها» تألیفی است بسیار روش‌مند و سنجیده که با زبانی روان و بیانی رسا چکیده‌ای از سیر زندگی بشر در طول قرن‌ها را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • اجرای عملیات رنگ‌آمیزی جداول میانی خیابان دفاع مقدس
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • عکس/ رونمایی از شکلات بازی‌های المپیک پاریس
  • خط رو خط مسائل اجتماعی